Това намерих в мрежата

От известно време приятелският ни сайт СЛАЙДС, вместо необходимите ни документи ни предоставя една жълта каска... Много ми е криво от този факт, защото и замисълът и реализацията бяха прекрасни... Та това намерих на блога на спонсора на сайта ICN.

Един добър проект – slides.bg


Какво ще кажете за една социална мрежа, изградена на базата на споделянето на документи? Slideshare е пример за такъв успешен проект, който обединява идеята за споделяне на интересни документи и разработки. От няколко месеца в родното уеб пространство работи и един чисто български проект, вдъхновен от мисията да направи възможен обмена на презентации, документи и електронни книги между интернет потребителите чрез лесна и достъпна система. Представяме ви slides.bg.
Slides.bg или както е известен вече сред най-верните потребители – Слайдс е платформа за уеб-базирано разглеждане, споделяне и съхранение на презентации, документи, електронни книги, списания и други. За проекта е необходим огромен ресурс, тъй като всекидневно в него се добавят многобройни и различни по обем презентации от събития като Digitex, Socialme Workshops, SEO конференция и други. Платформата доби и голяма популярност сред ученици и студенти, които също споделят материали, свързани с обучението си. За бизнеса интерес представлява секция „Събития“, чрез която могат да се рекламират изложби, конференции, семинари състезания и др. И най-важното – всички услуги са безплатни, а огромната база от потребители гарантира видимост за вашите събития и документи.
От самото начало на проекта ние подкрепяме платформата и я хостваме при нас. С радост можем да кажем, че досега той е с нулев downtime. Поради огромния интерес към Слайдс, решихме да дадем рамо на свежия и млад екип, като мигрираме сайта към cloud хостинг услуга. Това е гаранция за безпрепятствен растеж на проекта, независимо от броя нови потребители и обема необходим ресурс, който всеки ден нараства. Щастливи сме, че можем да подкрепим един сериозен проект и неговото успешно функциониране в облака е доказателство за надеждността на клауд технологията.
За потребителите на slides.bg остава приятното чувство, че могат да разчитат на една платформа на български, която гарантира непрекъсната работа. А за мозъчния тръст зад платформата е важно спокойствието, че бързото развитие на проекта ще протича безпрепятствено, без излишни разходи и нито секунда downtime или прекъсване на услугата.
С тази статия поставяме началото на серия от представяния на проекти, които мигрират на клауд хостинг услугата ни. Работим усилено по този сегмент от бизнеса си, защото знаем колко е важно да се прилагат най-добрите и адекватни иновации в IT сектора. Надяваме се, че така най-добре се доближаваме до представата ви за перфектен хостинг доставчик.